Heemkundebeurs Steyl op 22 oktober 2017

Heemkunde netwerk- en 

verzamelbeurs in  Schutterij Museum te Steyl.

 

 

 

 

 

 

In het Limburgs Schutterij Museum in Steyl is zondag 22 oktober van 10.00 tot 17.00 uur een grote heemkunde netwerk- en verzamelbeurs. De opzet is een heemkundebeurs en een vragenhoek.

 

De organisatie berust bij Heemkundevereniging Oos Naer en het Overkwartier van Gelre met medewerking van het Limburgs Schutterij Museum. 

Deze beurs is beduidend meer dan alleen een beurs om te ruilen, kopen en/of verkopen. Op deze beurs presenteren en promoten zich tal van verenigingen, die zich bezig houden met heemkunde, historie, genealogie, erfgoed, Limburgensia (prentbriefkaarten en boeken), schutterijwezen, regionale keramiek, paleografie/taalkunde, bouwkunst, archeologie, enz. Aangemeld hebben zicht tot nu toe verenigingen uit Heibloem, Neer, Baarlo, Blerick, Maasbree, Tegelen en Viersen en verder het Overkwartier van Gelre en het Limburgs Schutterij Museum. Bezoekers kunnen er bovendien terecht bij specialisten met vragen op het gebied van genealogie, regionale keramiek, prentbriefkaarten en heemkunde.

De beurs biedt tevens een mooie gelegenheid om met andere specialisten en verzamelaars in contact te komen en om kennis en ervaringen uit te wisselen. 

De toegangsprijs is 4 euro, inclusief bezoek aan het Schutterijmuseum.

 

FOTO'S