De muntslag in het Overkwartier van Gelre

Op vrijdag 22 november 2019 wordt er, samen met de Stichting Ons Fort, een lezing gegeven over de muntslag in het Overkwartier van Gelre door  prof. dr. Jos Benders, voorzitter van de redactie van het Jaarboek voor Munt- en Penningkunde.

In de late middeleeuwen zijn in het Overkwartier van Gelre munten geslagen. De meeste munten zijn in Roermond gemaakt, maar ook in Erkelenz, Venlo en Venray is gemunt. In de lezing wordt een overzicht gegeven van de landsheerlijke en stedelijke muntslag  in de periode ca. 1340-1543.

 

De lezing begint om 19.30 u. en vindt plaats in het Fort Museum

Garnizoenweg 3 Gebouw I

5928 NA  Venlo-Blerick.

 

 

Am Freitag 22. November 2019 findet, zusammen mit Stiftung Ons Fort uit Venlo, einen Vortrag statt über die Münzprägung im Oberquartier von Geldern (ca. 1340-1543), durch  Prof. Dr. Jos Benders, Vorsitzender der Redaktion des "Jaarboek voor Munt- en Penningkunde".

Im späten Mittelalter wurden im Oberquartier van Gelre Münzen geprägt. Die meisten Münzen wurden in Roermond hergestellt, aber auch in Erkelenz, Venlo und Venray. Den Vortrag gibt einen Überblick über die nationale und städtische Prägung in dieser Zeit zwischen ca. 1340 und 1543.

 

Der Vortrag beginnt um 19.30 Uhr und findet statt im Fort Museum

Garnizoenweg 3 Gebäude I

NL-5928 NA  Venlo-Blerick.